Reisverslag 1 Vertrek Nederland t/m Albanie

vertrek

vlag nederlandNederland

Donderdag 4 mei

Hut van Mie PilsDe dag voor ons vertrek, gaan we naar de Hut van Mie Pils voor een lekkere Trapist. Gerda de eigenaresse weet ons over te halen die avond  te blijven staan. Dat komt goed uit, morgen moeten we nog even langs bij een officiele instantie om papieren op te halen. De volgende ochtend een prachtige wandeling gemaakt met onze hond Aqui. In deze bossen hebben we vaak gewandeld, met afsluitend Trapist, erwtensoep, roggebrood met spek en/of een broodje kroket, soms een lekker stuk zelfgemaakte ijstaart. Een mooier afscheid is er niet.

Vrijdag 5 mei 2006 “ Dag van de Bevrijding”

Nu begint onze wereldreis pas echt.

Bij de brouwerij van AchouffeOm 12.45 uur vanuit de Hut van Mie Pils vertrokken richting Ardenne (Belgie) met een vrolijk zonnetje. Helaas bij Maastricht niet alleen file maar ook regen. Eerste overnachting in de stromende regen is in Achouffe N50.0857.9 / E005.4444.9. Op de parkeerplaats naast de visvijver. Wat is lekkerder dan voor het slapen gaan een heerlijke Achouffe van de tap.

.

  Zaterdag 6 mei

Forel schoonmakenforel etenGelukkig, de zon schijnt, het is  22 graden, lange wandeling in de bossen gemaakt. In de middag kwamen er 2 motorhomes bij ons staan. De vis-hengels werden direct tevoorschijn gehaald en de kinderen gingen vissen. Wij zijn gaan kijken. Kees heeft deze middag met een van hun hengels, na uitleg hoe het allemaal werkt, zijn eerste forel in zijn leven gevangen. Kei gaaf.  Binnen een mum van tijd hadden ze 10 kilo forel gevangen. Zelfs de kleine kinderen haalde de ene forel na de andere  uit de vijver. ’s Avond hebben we met z’n allen de forellen ge-BBQ-ed. Dank aan Mike en Willy en ook Hans, Rian en de kids uit Esbeek die ons spontaan uitnodigden.                          

Zondag 7 mei

Skypen met familieTe zware wandeling gemaakt maar na afloop wachtte ons weer zo’n heerlijke blonde Achouffe.
In de middag geprobeerd om een onbeveiligd netwerk te zoeken om te internetten. Bingo!
Op een terrasje, uiteraard weer met een Achouffe met Ron en Corrie met de web-cam via skype verbinding gemaakt en hebben gratis zo’n half uurtje met hun kunnen praten. Dit moeten we onderweg meer proberen.  

 

Maandag 8 mei

Vetrokken richting Luxemburg om de diesel-tank vol te gooien. Dan Duitsland in tot Salzwoog, tussen Saarbrucken en Karlsruhe.

Dinsdag 9 mei

Voorlopig komen er (als het goed is) nog niet zo’n spannende verhalen. Een beetje de route en wat huis tuin en keuken dingetjes. Voor de cultuurschok zullen we nog eventjes moeten wachten.

Bij MerexAangekomen in Gaggenau bij de Firma Merex, een garage gespecialiseerd in Unimog. Kennis gemaakt met de Hollandse eigenaar René Dusseldorp. Deze dook meteen onder de “Moggy” samen met zijn zoon. We werden op enkele dingen gewezen waar we rekening mee moesten houden. Omdat “Moggy”, al met al zo vol beladen, toch redelijk zwaar was geworden (9 ton) hebben we er extra zware schokbrekers (speciaal van het leger) eronder laten zetten. Nog veel info van René gekregen, waarvoor dank.

 

Woensdag 10 mei

Zelf nog wat dingen aan de auto gedaan op aanwijzing van René
’s Avonds met René en zijn vrouw uit wezen eten. Op het parkeer terrein bij Merex kunnen overnachten.

Donderdag 11 mei

Afscheid genomen van de Firma Merex. Op, richting München, waar we bij de ADAC een Carnet de Passage moeten gaan regelen. Om 16.00 uur waren we daar. Nog precies op tijd. Een uur waren we kwijt om alles in orde te maken. Mijn god, wat een paparassen. Nu nog even naar de Firma Daerr wat dingetjes kopen. De winkel hebben we gezien, maar probeer in München maar eens je “Moggy” kwijt te raken. Niet dus. Alles ligt open voor werkzaamheden en de ene omleiding naar de anderen. Bij de winkel konden we echt niet komen. Ok, we zien wel.

Overnachten duitsland goedEven buiten München bij een schilders- betonbewerkingsbedrijf op het erf mogen staan. Ja, ….. gewoon vragen !!!!.

 

 

Vrijdag 12 mei

Vandaag rijden we Oostenrijk door Kufstein – St. Johann – Kitzbuhel – Lienz richting Italië, via de  Plockenpass 10 en 13% omhoog, heftig, langzaam, maar ‘Moggy’ komt er wel. We hebben weer een raar schaafgeluid, wat we vroeger ook hadden. Bah!! Volgens Kees is er met het schoonmaken met de hogedrukspuit bij Merex onder de “Moggy”, te veel smeer weggespoten van de stabilisator stangen. Dat bleek later inderdaad het geval te zijn.

Vanuit Oostenrijk rijden we zonder problemen Italië in. Bij het eerste dorpje bij mensen om water gevraagd. Als ik een waterslang aan de muur zie hangen en er staat juist een man bij, is het een kwestie van vragen, nee heb je, ja kun je krijgen. Ja, dus. De man aarzelt wel een beetje, nou vooruit hoeveel liter wilt u tanken. Kees zegt:” Nou als het kan toch wel zó n 100 ltr. De man valt volkomen in chock. ” Eeeeh…., Kees, niet zo lomp, dit moet je iets subtieler brengen. Gelukkig kwam de vrouw van de Italiaan thuis. Zij is reisleidster en helemaal gek van ons verhaal. “Het is ok”, zegt ze “gooi maar vol”. Ik ze mee genomen in de “Moggy”. Kees gaat intussen door met water tanken, al met al hebben we toch zo’n 150 ltr getankt. Oeps !!! Dit heeft de man zeker niet meegekregen. Okee ! Wij kunnen weer zó n 4 dagen vooruit met het water.

SlaapplaatsEigenlijk te lang doorgereden vandaag, slaapplaats gevonden in het plaatsje Venzone, bij een sportcomplex en het frapante is, we staan zo’n 20 meter van een waterkraan!!!!!

 

 

Zaterdag 13 mei

We gaan vandaag toch weer wat kilometers maken. Via Udine rijden we richting Kroatie. Nemen bij Gorizia de grenspost en gaan een gedeelte over de tolweg. Helaas gaat het vrij Kamperen vandaag niet op. Er is langs de kustweg geen plaats die niet benut wordt en het is ook verboden. Tenslotte in Lrikvencia op een camping gestaan. Konden net onder de ingangspoort door. De plaatsen waren klein, schuin en veel bomen. Na goed rondkijken toch een redelijke plaats gevonden. De eerste keer een was gedaan. Lekker alles weer fris.

Zondag 14 mei

Door richting Zadar – Split. Voorbij Split, in Ducen op Camping Darko gaan staan. Klein, goed verzorgd. Lekker pal aan de zee. Heerlijk zonnig weer. Kennis gemaakt met Joop en Sita. Hollanders, waar we gezellig mee gebabbeld hebben. Om lekker uit te rusten besloten we 2 dagen te blijven.

Maandag 15 mei

Witte truckKennis gemaakt met Myriam en Francois uit België. Zij hebben een grote vrachtwagen omgebouw, met echt van alles erin, tot wasmachine toe. Ja verschil moet er zijn. Ze hebben wij de Turkse grens problemen gehad, waarschijnlijk doordat men aan de grens dacht dat ze met deze vrachtwagen in Turkije gingen werken. Een maand hebben ze bij de grens moeten wachten, voordat een van de dames bij de douane doorhad dat ze echt alleen voor vakantie naar Turkije wilden en verder door wilden rijden naar Iran. Toen toch toestemming gekregen en een rondje Turkije gemaakt. Hier hebben ze zo van gebaald, dat ze nu terug rijden naar België en daar alle visa’s en papieren voor Iran, Pakistan en India willen regelen en gaan dan weer opnieuw vertrekken. We komen ze vast en zeker nog eens tegen. Wie weet ?? We hebben nog besproken of we nog plaatsen in het voormalige Yugoslavie gaan bekijken, zoals de Vitgar-kloof, de Plitvitsch-meren en de brug in Mostar. We hebben onze twijfels. We waren daar zo’n 30 jaar geleden, er is zoveel veranderd en van andere mensen hebben we gehoord dat het nu een en al toerisme is. Dus besloten de herinnering te behouden en door te rijden.

Dinsdag 16 mei

Rustdag. Kees de route uitgezet op de kaart op de deur.

 

 

 Woensdag 17 mei

Langs de Adriatische zeeVerder naar Dubrovnik, richting Montenegro.  Bij de grens absoluut geen problemen. Eindelijk onze eerste stempels in het paspoort.
Langs de kustweg was het rijtempo behoorlijk laag. Bij Tivat zagen we dat we een hele slinger over konden slaan als we een veerpont namen naar Kotor en dan verder naar Budva. De kosten waren 8,00 € dus daar konden we het niet voor laten, bovendien was het ook leuk. In de stad Budva een camping genomen. Niet veel soeps, wel 10,00 €  

Donderdag 18 mei

Albanie zeer slechte brug en wegenVandaag gaan we richting Albanië. Op weg er naar toe helaas 3 kwartier oponthoud door wegwerkzaamheden. Eenmaal bij de grens van Albanië wordt de controle van de papieren strenger. Bovendien gaat hier de beurs open. 10.00 €  “Tax” per persoon + 5.00 € voor het rijden van “Moggy” door een “desinfecterend” .. ??? .. bad. In Albanië is de eerste grote stad ShkodÁr, daarna kustweg. Nou dat hebben we geweten. Foei, foei Marokko Roemenie en Bulgarije samen  was er niets bij. Wat een slechte wegen.
De ultieme test voor “Moggy”. Stapvoets moest er gereden worden en welk gat zullen we pakken. Het plan om Albanië in een dag door te rijden konden we dus wel vergeten. Informatie over de prijs van diesel klopte niet. In plaats van wat we gehoord hadden 0,53 € voor 1 ltr. diesel was het 1,25 €.
Na onderhandelen hebben we voor
1 liter diesel 1,00 € betaald. Goedkoper hebben we de diesel niet gezien. Wel Ja-knikkers langs de weg, met de nodige vervuiling. Onvoorstelbaar, wat een zooi hier. Ze hadden een geul in de grond gegraven naar beneden waar de olie doorstroomde, naar iemands huis.

Aan zee voordat we griekenland ingaanAan zee voordat we griekenland ingaanZonsondergang

 

 

 

 

Overnacht in de havenplaats Vlora op een parkeerplaats achter een restaurant en appartementen. Wel mooi aan de zee. Van de zonsondergang genoten.

 Morgen Griekenland in.